jueves, 24 de noviembre de 2011

Nepotisme en el Conservatori Municipal?

COMPROMÍS DEMANA ALS REGIDOR DE PERSONAL I EDUCACIÓ QUE POSEN ORDRE AL CONSERVATORI MUNICIPAL JOSE ITURBI

Castillo ha manifestat la seua preocupació pels casos de pràctiques aparentment nepòtiques que estan sorgint al Conservatori Municipal.

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, denuncia les pràctiques de nepotisme que s'està detectant a les programacions dels concerts que es realitzen per la Banda Sinfònica del Coservatori. El passat 7 de juny al concert commemoratiu del XXé aniversari de la Fundació de la Banda Sinfònica del Conservatori, de les quatre peces que es van interpretar a la primera part del concert dos van ser escrites pel seu director D. Vicente Francisco Chulià, mentre que a la segona part del mateix concert, de les quatre peces que s'interpretaren, les quatre foren escrites per l'esmentat sr. Director. Per a acabar-ho d'adobar, les huit obres interpretades a eixe concert foren dirigides pel seu fill sr. Vicent Fco Chulià Ramiro.

Seguint amb aquesta pràctica, en el concert de la Festivitat del la Policia Local, el 18 d'octubre de 2011, a la tercera part del concert dues de les tres peces interpretades foren escrites pel sr. Chulià i el que les dirigí fou el seu fill sr. Chulià Ramiro.

Cal recordar que la Banda i l'Orquestra del Conservatori són l'assignatura d'Orquestra i Banda, formada per alumnes que actualment cursen el grau professional al conservatori. Aquestes assignatures han estat creades per a reforçar el coneixement orquestral i de conjunt dels alumnes. Segons Castillo la utilització en benefici propi d'aquests alumnes pel Sr. Director i pel fill, professor d'aquestes assignatures és total, arriba a ser tirànica. Assajos a deshores, extraordinaris, fins i tot en dates d'exàmens, i tot supeditat pel fill amb amenaces amb la nota final.


Qui no toca a la Banda, finalment acaba suspenent, qui toca a la banda però falta als assajos, també. Les obres que es toquen són conegudes per més de dues generacions d'estudiants del Conservatori, sempre són les mateixes, les del Sr. Director i des de fa dos anys es complementen amb les del seu fill. El repertori que estudien els alumnes del Conservatori José Iturbi és del Sr. Director, del fill i del antic director D. José Climent. Els programes d'anys enrere ho confirmen.

Hem tingut noticies que el dia 26 d'octubre de 2011, a partir de les 18h es van suspendre les classes, al Conservatori Municipal Jose Iturbi, però el motiu evidentment no va ser, que eixe dia fora declarat d'urgència, festa local. Les classes es van interrompre, amb l'objectiu que alumnes i professors acudiren al Palau de la Música per escoltar el concert de l'orquestra Simfónica del Mediterráneo, en la prova final de Piano del Concurs Jose Roca, i que curiosament dirigia el sr. Chulià Ramiro, fill del director del Conservatori Municipal V.Fco.Chulià. Y que pocs dies abans l'havia tornat a dirigir amb motiu de l'estrena d´una obra del Sr. Director Salvador Chuliá. Ahir mateix, 22 de novembre, el Conservatori Municipal Jose Iturbi, va tornar a tancar les seues portes, perquè el sr. Director va decidir guardar la festivitat de la patrona de la música Santa Cecília.

Des del grup COMPROMÍS, volem recordar-li al sr.Igual i a la senyora Albert que l'activitat acadèmica i de formació musical es una cosa molt seriosa que no pot estar supeditada als interessos personals del Director del Conservatori.

La política de contractació al Conservatori Municipal de Valencia, en matèria de personal no sembla que siga massa transparent, per exemple, davant la recent jubilació del professor de violí, la persona escollida ha estat la filla del professor de trompa, primant més el criteris familiars que els de qualificació professional. Segons Castillo, aquestes pràctiques del tot irregulars, han arribat al punt, de crear una profunda divisió dins del mateix claustre de professors del Conservatori, així com el malestar generalitzat que es trasllada als alumnes i pares.

Des del Grup Municipal Compromís, li exigim al sr. sr. Regidor de Personal, que procedisca a la contractació de personal de conformitat amb les previsions de la Llei, i que intervinga personalment en la ressolució de les pràctiques nepòtiques i dictatorials del Sr. Director del Conservatori, atés que estan afectant greument al presitigi del nostre Conservatori Municipal

No hay comentarios:

Publicar un comentario