domingo, 5 de febrero de 2012

Compromís demana al PP valencià que exigisca al Ministre Soria la cancel•lació dels permisos per a les prospeccions petrolíferes a València

Compromís demana al PP valencià que exigisca al Ministre Soria la cancel•lació dels permisos per a les prospeccions petrolíferes a València

• El Ministre Soria acaba d’anunciar que no s’oposarà a les prospeccions a les Illes Canàries.
• Volem que l’Ajuntament es pronuncie en contra de les prospeccions per a pressionar al Ministre.

Compromís s’oposa als permisos d’exploració d’hidrocarburs que va atorgar l’anterior govern central socialista. En concret, el 14 de desembre de l’any 2011 el govern espanyol autoritzà a la companyia Medoil, PLC cedir a Capricorn Spain Limited el 100% de la seua participació en els permisos d’investigació d’hidrocarburs Albufera, Benifaió i Gandia, actuant la cessionària com a operadora, segons el que diposa la ordre ITC/3599/2011 del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç (BOE núm. 1 del 2 de gener de 2012).
Per a Pilar Soriano, “el Partit Popular valencià sempre es va oposar a aquests permisos, però des de Compromís sempre hem sospitat que era una estratègia més de desgast al govern socialista, que no una oposició sincera a les prospeccions, donada la política d’afavoriment dels combustibles fòssils que sempre ha mantingut el PP.”
La nostra sospita s’ha vist augmentada per les recents declaracions del Ministre Soria, que ha dit textualment, en un cas similar al nostre però a les Illes Canàries, que “no nos vamos a oponer a que haya exploraciones”. El PP valencià sempre va defensar que no es podien fer exploracions per la possible afecció a la indústria turística. En Canàries es dóna la mateixa situació i el Ministre Soria és favorable als permisos. En paraules de Pilar Soriano “si el Ministre Soria està a favor de les prospeccions a Canàries, sent ell mateix canari i coneixedor de la importància turística de les illes, hem de suposar que també estarà a favor de les prospeccions a València. Per això, ara és més necessari que mai, que el Ple de l’Ajuntament es torne a oposar a les prospeccions i per això anem a presentar una moció sol•licitant al Ministre que cancel•le els permisos. Ara el PP valencià té una oportunitat d’or per a demostrar que la seua oposició als permisos no era una estratègia de desgast al govern socialista i sí una vertadera oposició als sondejos, donada la seua possible afectació a la indústria turística valenciana i al nostre parc natural més important, l’Albufera de València”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario