lunes, 27 de julio de 2015

La Comissió Executiva Nacional de Compromís, de 13 de juliol, va acordar iniciar un procés de negociació amb Podem i altres forces d'ambit valencià

La Mesa Nacional d’Iniciativa, reunida en sessió ordinària el passat 18 de juliol a Llíria, va aprovar per unanimitat els següents punts en relació a les pròximes eleccions generals:

1. Ratificar l’acord de la Comissió Executiva Nacional de Compromís del 13 de juliol en el sentit d’iniciar un procés de negociació amb Podem i altres forces polítiques valencianes per a conformar una àmplia coalició electoral que ens situe com a primera força política en les pròximes eleccions. Aquest acord es va adoptar amb un sol vot en contra en l’Executiva de Compromís i després que es donara compte de les dos reunions que sengles delegacions de Compromís i Podem van mantindre la setmana anterior.

2. La Mesa Nacional d’Iniciativa va acordar també que els termes de la negociació de l’acord han d’incloure la necessitat de conformar un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats que visibilitze la potència d’aquest espai valencià de ruptura. Igualment, aquesta visibilitat s’ha d’incorporar a la denominació de la coalició, on Compromís ha de tindre un lloc predominant.

Aquest acord es va adoptar després d’una anàlisi política sobre la importància de la pròxima convocatòria electoral, no només en el context espanyol, sinó per les repercussions que també tindran les eleccions al País Valencià així com la transcendència europea que tindria un resultat potent de les forces polítiques que posen en qüestió les polítiques d’austeritat letal impulsades per la Troika.


Del progrés de les negociacions que es duguen a terme per a dur avant l’acord anterior aprovat tant per la Comissió Executiva Nacional de Compromís com per la Mesa Nacional d’Iniciativa es donarà compte regularment en els òrgans de la coalició i del partit i, com és natural, el resultat serà sotmès, amb independència dels processos previs que cada partit acorde, a la validació democràtica d’Iniciativa com està previst en els nostres estatuts i com sempre s’ha fet en altres processos semblants. Els Portaveus.

València, a 27 de juliol de 2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario